facebook silinen fotoğrafları geri getirme

Facebook Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

Facebook silinen fotoğrafları geri getirme nasıl yapılıyor? Facebook gönderi olarak paylaşılan, daha sonra silinen fotoğrafları ve videoları geri getirmek mümkün mü? Facebook’ta çöp kutusu varmı, varsa nerede? Sorularına cevap arıyorsanız makalemizde kapsamlı olarak bu konulardan bahsediyoruz.

En popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, gündelik hayatta hemen hemen her gün kullandığımız uygulamalardan birtanesi. Pek çoğumuz bu uygulamada hayatındaki önemli anları ve çok daha fazlasını paylaşıyoruz. Peki paylaştığımız fotoğrafları veya videoları yanlışlıkla silersek geri getirebilir miyiz?

Tıpkı telefondan silinen fotoğrafları geri getirme işleminin mümkün olduğu gibi Facebook fotoğraflarını da geri getirebiliyoruz . Üstelik uygulamanın kendisi, içerisinde bunu yapabileceğimiz bir ortam sunuyor. Ancak yine de verileri tam olarak güvene almak için ara sıra bilgileri indirip bir kopyasını cihazınızda veya bulut yedekleme ortamlarında da saklayabiliyorsunuz.

Merak etmeyin makalemizin devamında bu bilgilere tek tek değiniyor olacağız. Bu nedele okumaya devam edin!

Facebook Çöp Kutusundan Fotoğrafları Kurtarma

Facebook silinen fotoğrafları geri getirme işlemi ilk olarak çöp kutusundan yapılıyor. Çünkü uygulama içerisinden fotoğraf, video veya herhangi bir gönderi silindiğinde ilk olarak çöp kutusunda saklanıyor. Çöp kutusunda 30 gün boyunca saklanıyor. 30 günün sonunda ise silgiğiniz gönderi kalıcı olarak tamamen siliniyor.

Eğer kurtarmak istediğiniz gönderinin üzerinden 30 gün geçmemişse şanslısınız. Çünkü kolaylıkla geri getirebilirsiniz. Şimdi bakalım çöp kutusundan geri getirme nasıl yaplıyor?

Bunu yapabilmek için ilk olarak Facebook içerisinden çöp kutusuna ulaşmak gerekiyor. Çöp kutusu nerede dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü normal şekilde nerede olduğunu bilmiyor olabilirsiniz.

Facebook silinen fotoğrafları geri getirme işlemi için ilk olarak çöp kutusuna ulaşmak gerekiyor. Bunun için uygulamayı açıyoruz. Daha sonra uygulamanın sağ üst köşesinde bulunan üç çizgiye dokunuyoruz ve karşımıza yeni bir sayfa açılıyor. Açılan bu sayfada en aşağıya iniyoruz. En altta “Ayarlar ve Gizlilik” yazan bir buton görmeniz gerekiyor. Devam etmek için bu butona dokunuyoruz.

Yeni açılan bölümde “Ayarlar” seçeneğini seçerek devam ediyoruz. Buradan aşağıya doğru inerek “Facebook Bilgilerin” yazan bölümü buluyoruz. Bu başlığın altında ise “Hareketler Dökümü” seçeneği bulunuyor. Bu seçeneği seçiyoruz.

Açılan sayfanın en üstünde ikitane seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden “Çöp Kutusu” yazan ile devam ediyoruz. Çöp kutusuna buradan ulaşabiliyorsunuz. Eğer daha önce gönderi silmişsek ve üzerinden 30 gün geçmemişse bu sayfada görebiliyor olmanız gerekiyor.

Gönderiyi kurtarmak ve tekrar eski konumuna getirmek için ilk olarak, hangisini kurtarmak istiyorsak onu buluyoruz. Daha sonra sağ tarafında bulunan üç noktaya dokunuyoruz. Karşımıza küçük bir pop up açılıyor. Burada Dört tane seçenek bulunuyor. Bunlar; gör, arşive taşı, profile geri yükle ve sil seçenekleri.

Bu bölümde yapmak istediğimiz işlemi seçiyoruz. Biz Facebook silinen fotoğrafı kurtarmak istediğimiz için “Profile geri yükle” butonuna dokunarak işleme devam ediyoruz. Butona dokunduğumuzda ekrana bir tane onay penceresi açılıyor. Buradan da “Geri yükle” butonuna dokunuyoruz ve işlem tamamlanıyor. Facebook çöp kutusundan silinen fotoğrafları ve videoları bu şekilde kolaylıkla kurtarabilirsiniz.

Facebook Bilgileri İndirme

Facebook silinen gönderiler her ne kadar belirli süre içerisinde çöp kutusundan kurtarılabilseler de bu süre aşıldığında oradan kurtarmak mümkün olmuyor. Ancak eğer daha öncesinde bilgilerinizin yedeğini aldıysanız, yedeğinizi açarak geri getirmek istediğiniz fotoğrafınıza erişebilirsiniz.

Bu nedenle hesaptaki bilgilerinizi ara sıra aşağıda anlatacağımız şekilde yedeklerseniz, bu tarz bir sorunla karşılaştığınızda kolayca verilerinize erişim sağlayabilirsiniz. Fakat burada bir şeyi unutmamak gerekiyor. Alınan yedek uygulamaya tekrar yüklenmiyor sadece sizde bir kopyası oluşmuş oluyor. İhtiyaç duyduğunuzda içerisinden bilginize ulaşabiliyorsunuz.

Facebook Bilgileri Nasıl Dışa Aktarılır?

Hesap bilgilerini dışa aktarmak için ilk olarak uygulamaya giriş yapıyoruz. Daha sonra sağ üst köşede yer alan üç çizgiye dokunuyoruz. Ekranda açılan sayfanın aşağısında bulunan “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne dokunup, daha sonra ise “Ayarlar” seçeneğini seçiyoruz.

Karşımıza yeni bir sayfa açılıyor. Bu sayfada biraz aşağıya doğru indiğimizde “Facebook Bilgilerin” yazan bir başlık bulunuyor. Bu başlığın altında ise “Bilgilerini İndir” seçeneği bulunmakta. Uygulama yedekleme işlemi için bu butona dokunarak devam ediyoruz.

Açılan sayfada “Kopya Talep Et” bölümü bulunuyor. Bu bölümden hangi verileri indirmek istediğimizi seçiyoruz. Facebook fotoğrafları geri getirme yapacağımız için sadece bu seçeneği de seçerek devam edebiliriz.

Ardından zaman aralığını seçiyoruz. Bu işlemden sonra ise indirmek istediğimiz dosya formatını seçiyoruz. Burada format olarak HTML indirmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede bilgileri tarayıcıda açabilirsiniz.

Daha sonra ise görüntü kalitesini de seçtikten sonra “Dosya Oluştur” butonuna dokunuyoruz. Bizi “Mevcut Kopyalar” bölümüne aktarıyor. Burada “beklemede” yazdığını göreceksiniz. Yedeklemek istediğiniz bilgilerin çokluğuna göre buradaki süre değişebilir.

Tamamlandığında “İndir” yazan bir buton göreceksiniz. Bu butona dokunarak hesap bilgilerinize erişebilirsiniz. Dosyayı açarak silinen fotoğraf, video gibi bütün bilgilerinize ulaşabilirsiniz.